Vydlabané půlky dalamánků plněné játrovým krémem, posypané strouhankou a máslem, na grilu grilované.
Ingredience:
4 ks | dalamánků |
2 lžíce | strouhanky |
4 lžičky | nastrouhaného másla |
Na játrový krém: | |
400 g | jemné paštiky |
2 ks | žloutků |
1 ks | malé cibule |
špetka majoránky | |
špetka mletého pepře | |
špetka soli |
Postup:
1. Dalamánky rozpůlíme a odstraníme vnitřní měkké části
2. Na játrový krém smícháme jemnou paštiku se žloutky, oloupanou na malé kostičky nakrájenou cibulí, solí, pepřem a majoránkou
3. Připraveným krémem naplníme půlky dalamánků, posypeme strouhankou a nastrouhaným máslem
4. Pak grilujeme nejdříve asi 5 minut na elektrickém grilu na střední posuvné liště a nakonec ještě několik minut na jeho horní liště.