Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a Jaroměřickým Tradičním pomazánkovým lahůdkovým, jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
4 ks | plátky chleba |
4 ks | menší papriky |
2 ks | stroužky česneku |
1 balení | Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové |
rozmarýn | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Papriky v celku položíme na gril a necháme celé spálit. Poté je dáme pod vlhkou utěrku a necháme je zapařit. Budou se nám lépe loupat.
- Plátky chleba na grilu opečeme z obou stran, necháme zlehka vychladnout a namažeme je pomazánkou.
- Spařené papriky oloupeme rozpůlíme a vyndáme z nich semínka. Poté je na grilu necháme prohřát. Potíráme olejem s rozmačkaným česnekem a nasekaným rozmarýnem.
- Papriky poklademe na chleby, osolíme, opepříme a nakonec posypeme petrželkou.
Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové od Jaroměřická mlékárna, a. s., je jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina. Čím si tento mléčný výrobek vysloužil toto uznávané ocenění? Rozhodně svou smetanově jemnou chutí podle originální české receptury. Jedinečná pochoutka Jaroměřické mlékárny se totiž vyrábí výhradně ze smetany a přírodních surovin. Můžete si ji dopřávat nejen naslano, ale i na sladko. Více na https://mlekarna.cz/cz.
Poznámka:Recept k článku: K létu patří grilování. Inspirujte se recepty ze surovin ze sousedství
Zdroj: regionalnipotravina.cz
Olivový chléb s artyčoky
Pastrami sendvič v rozpečeném bílém chlebu se salátem coleslaw, zeleninou a majonézou