REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Olivový chléb s artyčoky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do práce, na výlet nebo do školy – zabalit si s sebou vydatnou svačinku, jistě přijde vhod. Vyzkoušejte například tento recept šéfkuchaře a restauratéra, rodilého Itala, Riccarda Lucque.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1 vaničkasýru Ricotta
4 kspečená rajčata
4 kskrajíce olivového chléba
2 ksartyčoky
5 lžicolivového oleje
3 lžícevinného octa
2 lžícemedu
nastrouhaný parmazán
snítka čerstvého koriandru
snítka čerstvé máty
špetka tyminánu
čerstvá rukola
voda
sůl

Postup:
  1. Nejprve připravíme dresink; do mísy dáme 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce medu, 3 lžíce octa, sůl a pepř, vyšleháme metličkou, aby vznikla emulze
  2. Ricottu smícháme s nasekanou mátou a koriandrem a lehce dosolíme
  3. Následně očistíme artyčok, ze kterého využijeme pouze tzv. srdíčko, odřízneme stonek a listy, srdíčko vydlabeme lžící, odstraníme vlasy a nožem ho nakrájíme nadrobno, povaříme jej v osolené vodě s tymiánem a poté jej smícháme s trochou olivového oleje
  4. Na plátek chleba namažeme bylinkovou ricottu, poklademe na něj artyčoky, přidáme pečená rajčata, na hoblinky nastrouhaný parmazán a rukolu, kterou nakonec zakápneme připraveným dresinkem
  5. Ricottou namažeme i druhý krajíc chleba a přiklopíme.
Poznámka:

Recept k článku: Lehké a zdravé svačiny na piknik, do školy i do práce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy