REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehké a zdravé svačiny na piknik, do školy i do práce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do práce, na výlet nebo do školy – zabalit si s sebou vydatnou svačinku přijde vhod. Proto vám přinášíme několik zaručených tipů, jak uspokojivě zaženete menší i větší hlad. Recepty připravil šéfkuchař a restauratér, rodilý Ital, Riccardo Lucque v rámci sezónního Toskánského Chef menu a zdravého Fit Calories menu Bageterie Boulevard …


Vyberou si i ti, kteří si chtějí udržet štíhlou linii. Pokud byste však neměli chuť si svačinku zkusit připravit doma, ale přesto byste některé z jídel rádi ochutnali, zastavte se do nejbližší bageterie, kde vám ji čerstvě připraví.

Inspirujte se těmito recepty:

Kuřecí Potacchio

Pro 2 osoby:

Ingredience: 2 kuřecí stehna, olivový olej, 2 vetší rajčata, 4 cherry rajčata na pečení, 1 paprika, 1 stroužek česneku, 1 dcl bílého vína na podlití, snítka rozmarýnu, 4 plátky slaniny, lístky čerstvého špenátu, 1 velká bageta, sůl, pepř

Nejdříve připravíme omáčku. Osmahneme na olivovém oleji kuřecí stehna z obou stran hezky dohněda. Přidáme k nim nakrájená rajčata, česnek a rozmarýn. Poté na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme bílým vínem a dusíme. Mezitím rozehřejeme troubu na 160 °C. Na půlky rozkrojíme cherry rajčátka, osolíme je a opepříme. Pečeme je v předehřáté troubě okolo pěti minut. Jakmile jsou kuřecí stehna měkká, vyjmeme je a vzniklou omáčku lehce rozmixujeme. Kuřecí stehna zbavíme kůže a natrháme na kousky. Podélně rozkrojíme bagetu, dáme na ni připravenou omáčku, natrhaná kuřecí stehna, upečená rajčátka a nakonec čerstvý špenát. Bagetu přiklopíme druhou půlkou a můžeme servírovat.

 

 

Olivový chléb s artyčoky

Pro 2 osoby

Ingredience: 1 vanička sýru Ricotta, čerstvá rukola, 4 pečená rajčata, snítka čerstvého koriandru a čerstvé máty, špetka tyminánu, 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 2 lžíce medu, nastrouhaný parmazán, 4 krajíce olivového chléba, 2 artyčoky, sůl

Napřed připravíme dresink. Do mísy dáme pět lžic olivového oleje, dvě lžíce medu, tři lžíce octa, sůl a pepř. Vyšleháme metličkou, aby vznikla emulze. Ricottu smícháme s nasekanou mátou a koriandrem a lehce dosolíme. Následně očistíme artyčok, ze kterého využijeme pouze tzv. srdíčko. Odřízneme stonek a listy, srdíčko vydlabeme lžící, odstraníme vlasy a nožem ho nakrájíme nadrobno. Povaříme jej v osolené vodě s tymiánem a poté jej smícháme s trochou olivového oleje. Na plátek chleba namažeme bylinkovou ricottu, poklademe na něj artyčoky, přidáme pečená rajčata, na hoblinky nastrouhaný parmazán a rukolu, kterou nakonec zakápneme připraveným dresinkem. Ricottou namažeme i druhý krajíc chleba a přiklopíme.

 

 

Bylinkový kuskus v tortile

Pro 2 osoby

Ingredience: hrst čerstvé máty, petržele, koriandru a kopru, 2 lžíce olivového oleje, chilli papričky dle chuti, vanička sýru mascarpone, hrst pražených pistácií, pár listů čerstvého salátu, 100 g uvařeného kuskusu, 2 tortilly, sůl, pepř

Nejdříve připravíme pesto, rozmixujeme nasekanou mátu, petržel, koriandr, kopr a olivový olej, přidáme sůl a pepř. Rozložíme tortillu a potřeme ji sýrem mascarpone. (Pokud bychom chuť mascarpone chtěli vylepšit, smícháme jej se zakysanou smetanou, medem, olivovým olejem a vinným octem). Pesto vmícháme do uvařeného kuskusku a rozetřeme jej na tortillu. Nakrájíme chilli papričky a směs s nimi posypeme. Přidáme pražené pistácie, natrhaný salát, tortillu smotáme a uprostřed ji šikmo rozřízneme.

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Kulaté 3D dorty – veselé i elegantní, každý si najde ten svůj

Pomalu ubíhající karanténu jsme si krátili pečením a vařením, a tak není divu, že už nás klasické dorty začaly trochu nudit. Pokud zrovna chystáte oslavu, inspirujte se našimi zábavnými 3D dorty. Všechny jsou kulaté, a přitom každý úplně jiný.

číst dále ...

Libujete si v opalování? Pak můžete mít nedostatek vitamínu D i v létě

Také jste se celou zimu těšili na léto, až doplníte vitamín D ze sluníčka? Potom vás možná zklameme. Krásně opálená kůže totiž v přijímání „déčka“ ze slunečních paprsků může být na škodu.

číst dále ...

Léto s dressingy Spak

Doplňte své letní recepty jedinečnou ingrediencí – kvalitními dressingy od Spaku. Nejen, že si usnadníte práci, ale oslníte lahodnou chutí lehkých letních pokrmů. Načerpejte inspiraci na domácí vaření a užijte si gurmánské večery i u vás doma.

číst dále ...

Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni?

Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují, vykazují lepší zdravotní stav než ti, kteří se jim vyhýbají. Češi bohužel patří spíše do té druhé skupiny. Nesníme ani čtvrtinu evropského ročního průměru. Přitom kvalita našich ryb je opravdu vysoká. Své TOP postavení si u nás udržuje tradiční kapr. O sladkovodních rybách prozradil Akademii kvality mnoho zajímavostí Ing. Martin Urbánek, Ph.D., zástupce ředitele Rybářského sdružení České republiky.

číst dále ...

Trend léta 2020 – Nealkoholické víno podporující trávení

Stále více a více se dostává do popředí trend nealkoholických nápojů a poptávka po nich se zvyšuje a nabírá na obrátkách. Pokud i vy milujete chuť vína, ale z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete pít alkohol, určitě vyzkoušejte skvělé nealkoholické víno z oblíbeného vinařství Vinselekt Michlovský. Může vás doprovázet kdykoliv během dne a hodí se na každou příležitost. Sklenka k obědu navíc podpoří i vaše trávení.

číst dále ...

Rychlé, dobré a univerzální: Vyrobte si domácí ochucená másla ve sladké i slané variantě!

Máslo lze nejen namazat na pečivo, ale také použít při vaření a pečení, kde výsledným pokrmům dodává lahodnou chuť. Chcete-li však své chuťové pohárky ještě více rozmazlit, zkuste máslo vylepšit nejrůznějšími ingrediencemi dle své fantazie. Poradíme vám, jak ochucená másla využít a přinášíme také originální recepty na slané i sladké varianty…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy