Chléb potřený plnotučnou hořčicí, obložený na pánvi usmaženou vaječnou omeletou, ozdobený cibulí a kyselou okurkou. Za totality se tento chleba s vaječnou omeletou prodával v rychlém občerstvení pod pojmem smaženka, nebo vaječná smaženka, někde se jí říkalo také vaječnice.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1 ks | plátek čerstvého chleba |
2 ks | vejce |
2 lžíce | mléka |
špetka soli | |
Na ozdobu: | |
2-3 ks | kolečka na plátky nakrájené cibule |
1/2 ks | sladkokyselé okurky |
plnotučná hořčice |
Postup:
- Dvě vejce rozklepneme do hrnku, přidáme mléko, rozšleháme, nakonec osolíme špetkou soli.
- Na pánvi na oleji nebo rozpuštěném másle usmažíme omeletu, z obou stran.
- Krajíc chleba potřeme hořčicí, obložíme na půlky přeloženou omeletou, ozdobíme kolečky cibule a kyselou okurkou, nejlépe ihned podáváme.