Chléb potřený plnotučnou hořčicí, obložený na pánvi usmaženou vaječnou omeletou, ozdobený cibulí a kyselou okurkou.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1 ks | plátek čerstvého chleba |
2 ks | vejce |
2 lžíce | mléka |
špetka soli | |
Na ozdobu: | |
2-3 ks | kolečka na plátky nakrájené cibule |
1/2 ks | sladkokyselé okurky |
plnotučná hořčice |
Postup:
1. Dvě vejce rozklepneme do hrnku, přidáme mléko, rozšleháme, nakonec osolíme špetkou soli
2. Na pánvi na oleji nebo rozpuštěném másle usmažíme omeletu, z obou stran
3. Krajíc chleba potřeme hořčicí, obložíme na půlky přeloženou omeletou, ozdobíme kolečky cibule a kyselou okurkou, nejlépe ihned podáváme.