REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studené nealkoholické nápoje


Švestkový sirup

Šťáva z rozdrcených vyluhovaných švestek, cukru a kyseliny citronové.

Tail Feathers

Míchaný nealkoholický koktejl z pomerančového džusu a zázvorového piva.

Tarzan´s juicy cooler

Skvělý moktejl namíchaný z jogurtu, pomerančového a ananasového džusu, citrónové šťávy, grenadiny a medu.

Tibi – Japonské krystaly

Tibi neboli vodní kefír. Tyto krystaly se používají k léčení vysokého tlaku, při srdečních onemocněních, neurózách, kožních nemocech, působí preventivně proti rozmnožování rakovinových buněk. Léčebná kůra se také používá při nemocech nervového systému, vnitřních vředů, bronchitidy, sklerózy, infarketch, u lupénky. Řasy zabraňují hnilobnému procesu ve střevech, díky tomu prodlužují život, pomáhají i při hubnutí a mají vliv na podporu imunitního systému a aktivitu buněk, které mají bojovat proti rakovině.

Tonic & Coffee Break

Podle Milana Zaleše z pražského Bugsy’s Baru vám k vytvoření dokonalého Tonic & Cofee drinku stačí Schweppes Tonic, presovač, kvalitní káva a pár dalších ingrediencí. Tento můžete popíjet celý den.

Tropická pecka

Nápoj z banánového sirupu zalitého pomerančovým a ananasovým džusem.

Tropická tříšť

Tropické ovoce v ledu.

Třešňová šťáva

Šťáva – sirup z vypeckovaných třešní, vody, cukru a kyseliny citronové. Je skvělá zředěná sodou či neochucenou minerálkou, ale výborná je i naředěná obyčejnou kohoutkovou vodou.

Třešňové mléko

Chutný chlazený nápoj připravený z mléka, vypeckovaných šťavnatých třešní, medu a nastrouhané čokolády.

Tymiánová limonáda

Nápoj připravený z citronové šťávy, perlivé vody a cukrového sirupu dochuceného snítky tymiánu. Limonádu podáváme ve sklenicích s kostkami ledu, plátky citrónu, ozdobené snítky tymiánu, případně i máty.

Vaječná limonáda

V šejkru připravený nápoj z vejce, citrónové šťávy, cukrového sirupu a vody.

Vanilková káva

Silná černá káva rozmíchaná s cukrem svařeným s vodou a vanilkovým luskem.

Vanilkový cukrový sirup

Ze základního cukrového sirupu a vanilky připravený sirup používaný při výrobě mnoha nápojů.

Vanilkový zmrzlinový střik

Osvěžující nápoj z kopečku vanilkové zmrzliny, sody nebo minerálky, mléka a třešňového sirupu.

Virgin Bellini

Moktejl namíchaný z broskvového nektaru, citrónové šťávy, grenadiny a sodové vody.

Vissinada – višňový sirup

Tento recept pochází z Řecka. Jedná se o sladký sirup z višní, cukru, vody a citronové šťávy, který se pak ředí 5:1 s vodou a ledem.

Višňová šťáva

Povařená višňová šťáva s cukrem, hřebíčkem a skořicí.

Višňová šťáva II.

Šťáva z nakvašených třešní, smíchaná s cukrem, sterilovaná.

Višňový cukrový sirup

Recept na cukrový sirup určený do míchaných nápojů a koktejlů, tentokrát s chutí višní.

Višňový džus

Sladký džus z višní a cukru, který je nejlepší naředěný 1:1 se sodou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy