REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančová granita

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původem italský recept na zmrzlou ovocnou šťávu rozmixovanou v mixéru na ledovou tříšť, servírovanou v pohárech ozdobenou plátky pomeranče.


Ingredience:
450 mlpitné vody
230 mlpomerančové šťávy
1 lžícenastrouhané pomerančové kůry
120 gkrupicového cukru
1 kspomeranče

Postup:

1. V hrnci zahřejeme vodu, přidáme cukr a za občasného promíchání uvedeme do varu, ale dále nevaříme
2. Ještě do horkého cukrového rozvaru vmícháme čerstvou pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru, necháme vychladnout
3. Přelijeme do misky, zavíčkujeme a uložíme na 4 hodiny do mrazáku
4. Zmrzlou šťávu vyklopíme a nožem nahrubo nakrájíme
5. Kousky ovocných kostek ledu dáme do mixéru a lehce promixujeme
6. Pomerančovou granitou naplníme vychlazené sklenice, doplníme plátky pomeranče a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy