REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančový džus

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravený džus z pomerančů, vody a kyseliny citrónové.


Ingredience:
Rozpis na 10 l:
4 ksvelké pomeranče
10 lvody
1 kgcukru
50 gkyseliny citrónové

Postup:

1. Důkladně omyté pomeranče nakrájíme na plátky i s kůrou a hodíme je do 2 l vody
2. Přidáme kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin luhovat v chladu
3. Převaříme 7 l vody (aby se nám džus nekazil)4. V 1 l vody rozvaříme cukr
5. Vylouhované pomeranče i s vodou dáme 20 minut vařit a po částečném zchladnutí směs rozmixujeme
6. Přecezený nektar smícháme s převařenou vodou a cukrovým sirupem
7. Džus plníme do vymytých lahví s uzávěrem a skladujeme v chladu a temnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy