REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polsko


Selské golubce

Kapustové závitky plněné ochuceným mletým masem, pečené s cibulí a kysaným zelím, dopečené se zakysanou smetanou, podávané do křupava s osmaženou anglickou slaninou.

Varšavské dršťky

Dršťky tentokrát připravené dle polského receptu.

Velikonoční mazurek

Na polském velikonočním stole nemůže chybět velikonoční mazurek. Jde o velikonoční dezert ve tvaru silnější placky zdobený čokoládovou polevou, sušeným či kandovaným ovocem, oříšky, mandlemi … většinou skládanými do velikonočních motivů. Náplň může být ořechová, čokoládová, karamelová či z mletého sušeného ovoce.

Velikonoční žurek

Tradiční hustá obědová polévka servírovaná o velikonocích v Polsku.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy