REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polský kakaový blok

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený moučník z kakaa, cukru, másla, vody, instantního mléka, sušenek, oříšků a dortových oplatek.


Ingredience:
200 ginstantního mléka
100 glískových oříšků
100 grozinek
2 lžičkyneslazeného kakaa
1 skleničkacukru
1 skleničkapřevařené, lehce ochlazené vody
3 ksdortových oplatků
2 ksvanilkových cukrů
1 ksbalení sušenek bez náplně (Albertek)
1 ksmásla

Postup:

1. Do kastrůlku dáme vodu, vanilkové cukry, cukr, kakao, změklé máslo a na plotně pomalu ohříváme, až se máslo rozpustí a vše se spojí, odstavíme z tepla, necháme 5 minut stát
2. Pak vsypeme sušené mléko, dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky a podle potřeby přidáváme tak dlouho, dokud není hmota polotuhá
3. Nakonec přidáme rozinky (které byly namočené na 10 minut ve vroucí vodě), na drobno nasekané oříšky, nalámané sušenky i dortové oplatky a pořádně vše smícháme dohromady
4. Připravenou hmotu dáme do srnčího hřbetu vyloženém pečicím papírem (mikrotenovou fólií), pořádně ji vtlačíme dovnitř, aby nevznikly uvnitř bublinky a dáme do ledničky ztuhnout.

Doporučení:

Může se použít i jiná forma, ale nezapomeňte ji vyložit, aby se blok dal dobře vyndat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy