REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční mazurek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na polském velikonočním stole nemůže chybět velikonoční mazurek. Jde o velikonoční dezert ve tvaru silnější placky zdobený čokoládovou polevou, sušeným či kandovaným ovocem, oříšky, mandlemi … většinou skládanými do velikonočních motivů. Náplň může být ořechová, čokoládová, karamelová či z mletého sušeného ovoce.


Ingredience:
Na těsto:
170 ghladké mouky
100 gmásla
25 gmoučkového cukru
1 lžičkakysané smetany
1 ksžloutek
Na náplň:
100 gsmetanového sýra
80 gmletých lískových ořechů
70 gmásla
3 lžícekaramelizovaného sladkého kondenzovaného mléka
Ostatní:
loupané mandle
čokoláda
cukrová poleva a další cukrářské zdobení

Postup:
  1. Sypké suroviny smícháme dohromady, pak přidáme tekuté suroviny, vypracujeme těsto
  2. Těsto rozválíme na moukou poprášené pracovní ploše, vyřízneme obdélník velký tak 20×30 cm
  3. Těsto propícháme na několika místech vidličkou, na těsto rozložíme fazole, aby se při pečení nevyboulilo,  a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C pěkně dorůžova, placku necháme vychladnout
  4. V teplé lázni necháme zahřát máslo a sýr
  5. Připravíme náplň; v robotu smícháme změklé máslo spolu se sýrem, namletými ořechy a karamelem
  6. Náplní potřeme upečenou prochladlou placku
  7. vě vodní lázni rozpustíme čokoládu, tu rozprostřeme na mazurek
  8. Zdobíme dle libosti, tvoříme různé tvary například obarvenou cukrovou polevou, oříšky, mandlemi ….
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy