Hutná zeleninová polévka.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
250 g | vepřového masa (uzeného) |
200 g | červené řepy |
80 g | mrkve |
60 g | petržele |
60 g | celeru |
1 dl | kysané smetany |
několik chlebových kůrek | |
česnek | |
sůl |
Postup:
1. Polovinu očištěné červené řepy nadrobno nakrájíme, zalijeme šálkem vody, přidáme chlebové kůrky a necháme 3-4 dny kvasit
2. Maso vložíme do horké osolené vody a dáme vařit
3. Téměř k měkkému masu přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a zbývající červenou řepu, rozetřený česnek a vaříme, až maso i zelenina změknou
4. Maso vyndáme a nakrájíme na kostičky a společně s procezeným kvasem vložíme zpět do polévky
5. Krátce vše povaříme, dochutíme solí, sundáme z plotýnky, vmícháme kysanou smetanu a podáváme.