REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polská pivní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené světlé pivo spolu s bílým vínem, kouskem skořice, cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou, zahuštěné rozšlehanými žloutky se smetanou, servírované s pocukrovanými plátky veky zapečenými v troubě.


Ingredience:
1 lsvětlého piva
250 ml kvalitního bílého vína
125 mlsmetany
200 gcukru
12 ksplátků veky
4 ksžloutků
moučkový cukr
citrónová kůra
celá skořice

Postup:

1. Do hrnce si nalijeme pivo, víno, přidáme cukr, kousek celé skořice, špetku nastrouhané citrónové kůry a přivedeme k varu
2. Smetanu si rozšleháme se žloutky, vlijeme do polévky a za neustálého míchání metličkou na středním plamenu mícháme, dokud polévka nezhoustne
3. Pak si poprášíme moučkovým cukrem plátky veky, rozložíme na plech a nasucho krátce zapečeme v troubě
4. Hotovou polévku rozdělíme na porce a podáváme se zapečenými plátky veky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy