REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selské golubce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapustové závitky plněné ochuceným mletým masem, pečené s cibulí a kysaným zelím, dopečené se zakysanou smetanou, podávané do křupava s osmaženou anglickou slaninou.


Ingredience:
500 gmletého masa
500 gkysaného zelí
250 gzakysané smetany
100 ganglické slaniny
3 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 ksvejce
1 kskapusty
strouhanka dle potřeby
mletý pepř
olej na vymazání
voda
sůl

Postup:

1. Kapustu opláchneme, rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme a listy spaříme v hrnci s vroucí vodou
2. Do mísy dáme mleté maso, oloupané prolisované stroužky česneku, 1 oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, strouhanku, dobře vše promícháme a dochutíme solí i pepřem, pak z masové směsi tvarujeme válečky, které postupně balíme do spařených kapustových listů
3. Do zapékací mísy dobře vymazané olejem rozložíme zbylou oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, na ni dáme překrájené kysané zelí, pak položíme kapustové závitky a vše lehce podlijeme vodou
4. Zapékací mísu přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut, potom sundáme alobal, přilijeme zakysanou smetanu a odkryté dopečeme dozlatova
5. Upečené golubce podáváme posypané na kostičky nakrájenou anglickou slaninou osmaženou dokřupava.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy