Kapustové závitky plněné ochuceným mletým masem, pečené s cibulí a kysaným zelím, dopečené se zakysanou smetanou, podávané do křupava s osmaženou anglickou slaninou.
Ingredience:
500 g | mletého masa |
500 g | kysaného zelí |
250 g | zakysané smetany |
100 g | anglické slaniny |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | vejce |
1 ks | kapusty |
strouhanka dle potřeby | |
mletý pepř | |
olej na vymazání | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kapustu opláchneme, rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme a listy spaříme v hrnci s vroucí vodou
2. Do mísy dáme mleté maso, oloupané prolisované stroužky česneku, 1 oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, strouhanku, dobře vše promícháme a dochutíme solí i pepřem, pak z masové směsi tvarujeme válečky, které postupně balíme do spařených kapustových listů
3. Do zapékací mísy dobře vymazané olejem rozložíme zbylou oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, na ni dáme překrájené kysané zelí, pak položíme kapustové závitky a vše lehce podlijeme vodou
4. Zapékací mísu přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut, potom sundáme alobal, přilijeme zakysanou smetanu a odkryté dopečeme dozlatova
5. Upečené golubce podáváme posypané na kostičky nakrájenou anglickou slaninou osmaženou dokřupava.