REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z ryb, korýšů a darů moře

Banketní salát

Salát z nakrájeného uzeného lososa, uvařené brokolice, s chřestem, žampióny s dochucenou majonézou.

Bramborový salát s krevetami

Salát z vařených brambor, celeru, rozinek, oleje a jablek, doplněný vařenými krevetami, přelitý koprovou zálivkou.

Bramborový salát s lososem

Salát z vařených brambor, opečeného lososa, špenátu, kopru a citronové šťávy, ochucený zakysanou smetanou.

Bramborový salát s tuňákem a fazolkami

Salát z brambor, rajčat, fazolek, špenátu, cibule a tuňáku, zakapaný bazalkovým pestem rozmíchaným v olivovém oleji.

Dánský matjesový salát

Další varianta přípravy ve Skandinávii tak oblíbených matjesů (matjesy – slanečky naložené v oleji) nebo slanečků.

Grónský salát

Zimní salát z konzervovaného růžového lososa, celeru, pórku, zakysané smetany, červeného kaviáru a bylinek.

Krevetový salát

Jemný salát z krevet, s jablkem, a ochucený majonézou s kečupem, smetanou, kořením.

Krevetový salát s květákem

Konzervované nebo vařené krevety, promíchané s vařeným květákem, chilli papričkou a jarní cibulkou, salát ochucený majonézou a kořením garam-masala, servírovaný posypaný nasekanou petrželkou.

Letní salát s tuňákem

Odleželý salát se zálivkou a pestem, tuňákem a dalšími ingrediencemi, servírovaný s opečenými bagetami.

Pirátský salát

Salát ze sleďů, cibule, okurek, žampionů, paprik, feferonek se zálivkou z rajčatového protlaku.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy