REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z ryb, korýšů a darů moře

Banketní salát

Salát z nakrájeného uzeného lososa, uvařené brokolice, s chřestem, žampióny s dochucenou majonézou.

Bramborový salát s krevetami

Salát z vařených brambor, celeru, rozinek, oleje a jablek, doplněný vařenými krevetami, přelitý koprovou zálivkou.

Bramborový salát s lososem

Salát z vařených brambor, opečeného lososa, špenátu, kopru a citronové šťávy, ochucený zakysanou smetanou.

Bramborový salát s tuňákem a fazolkami

Salát z brambor, rajčat, fazolek, špenátu, cibule a tuňáku, zakapaný bazalkovým pestem rozmíchaným v olivovém oleji.

Dánský matjesový salát

Další varianta přípravy ve Skandinávii tak oblíbených matjesů (matjesy – slanečky naložené v oleji) nebo slanečků.

Grónský salát

Zimní salát z konzervovaného růžového lososa, celeru, pórku, zakysané smetany, červeného kaviáru a bylinek.

Krevetový salát

Jemný salát z krevet, s jablkem, a ochucený majonézou s kečupem, smetanou, kořením.

Krevetový salát s květákem

Konzervované nebo vařené krevety, promíchané s vařeným květákem, chilli papričkou a jarní cibulkou, salát ochucený majonézou a kořením garam-masala, servírovaný posypaný nasekanou petrželkou.

Letní salát s tuňákem

Odleželý salát se zálivkou a pestem, tuňákem a dalšími ingrediencemi, servírovaný s opečenými bagetami.

Pirátský salát

Salát ze sleďů, cibule, okurek, žampionů, paprik, feferonek se zálivkou z rajčatového protlaku.

Rýžový salát s plody moře

Salát z uvařené rýže, zeleniny, plodů moře, pórku, krabích tyčinek a oliv, dochucený zalivkou.

Rýžový salát s tuňákem

Uvařená rýže s nakrájenou sterilovanou cibulkou, kapií s ochuceným nakrájeným tuňákem.

Rýžový salát s tuňákem II.

Uvařená rýže smíchaná s tuňákem, nakrájenou zeleninou, kapary, olivami, nasekanou petrželkou a vařenými vejci.

Salát Afrodita

Orestované mořké plody se zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou

Recept od Josefa Stružíka, člena juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR, který tento recept připravil ve spolupráci s mlékárnou HOLLANDIA Karlovy Vary. Saláty nemusí být nuda. Máme pro vás salátovou inspiraci jako dělanou pro všechny milovníky našich jogurtů i zdravého stravování. Tentokrát jsme využili krupky. Tak schválně, kdy jste jedli krupky naposledy?

Salát s mořskými plody přelitý francouzskou zálivkou

Ledový salát promíchaný s olivami, rajčaty a dary moře, servírovaný přelitý domácí francouzskou salátovou zálivkou.

Salát s mušlemi a hříbky

Sterilované hříbky promíchané s mušlemi, výhonky mungo, kukuřicí a paprikou, přelité kořeněnou zálivkou s prolisovaným česnekem.

Salát s uzeným lososem a zeleným chřestem

Chřest a uzený losos spolu skvěle ladí, salát takto připravený jistě polechtá vaše chuťové buňky a hostům bude jistě také moc chutnat!

Salát z čínského zelí s tuňákem

Salát z listů čínského zelí, šalotky, rajčat, barevných paprik a kousků uzeného tuňáka, přelitý zálivkou z olivového oleje a dalších ingrediencí.

Salát z matjesových řezů

Brambory promíchané s kousky matjesů, nakládanými fazolkami a cibulí, dochucené kysanou smetanou a kořením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy