z ryb, korýšů a darů moře
Banketní salát
Salát z nakrájeného uzeného lososa, uvařené brokolice, s chřestem, žampióny s dochucenou majonézou.
Bramborový salát s krevetami
Salát z vařených brambor, celeru, rozinek, oleje a jablek, doplněný vařenými krevetami, přelitý koprovou zálivkou.
Bramborový salát s lososem
Salát z vařených brambor, opečeného lososa, špenátu, kopru a citronové šťávy, ochucený zakysanou smetanou.
Bramborový salát s tuňákem a fazolkami
Salát z brambor, rajčat, fazolek, špenátu, cibule a tuňáku, zakapaný bazalkovým pestem rozmíchaným v olivovém oleji.
Dánský matjesový salát
Další varianta přípravy ve Skandinávii tak oblíbených matjesů (matjesy – slanečky naložené v oleji) nebo slanečků.
Grónský salát
Zimní salát z konzervovaného růžového lososa, celeru, pórku, zakysané smetany, červeného kaviáru a bylinek.
Krevetový salát
Jemný salát z krevet, s jablkem, a ochucený majonézou s kečupem, smetanou, kořením.
Krevetový salát s květákem
Konzervované nebo vařené krevety, promíchané s vařeným květákem, chilli papričkou a jarní cibulkou, salát ochucený majonézou a kořením garam-masala, servírovaný posypaný nasekanou petrželkou.
Letní salát s tuňákem
Odleželý salát se zálivkou a pestem, tuňákem a dalšími ingrediencemi, servírovaný s opečenými bagetami.
Pirátský salát
Salát ze sleďů, cibule, okurek, žampionů, paprik, feferonek se zálivkou z rajčatového protlaku.
Rýžový salát s plody moře
Salát z uvařené rýže, zeleniny, plodů moře, pórku, krabích tyčinek a oliv, dochucený zalivkou.
Rýžový salát s tuňákem
Uvařená rýže s nakrájenou sterilovanou cibulkou, kapií s ochuceným nakrájeným tuňákem.
Rýžový salát s tuňákem II.
Uvařená rýže smíchaná s tuňákem, nakrájenou zeleninou, kapary, olivami, nasekanou petrželkou a vařenými vejci.
Salát Afrodita
Orestované mořké plody se zeleninou a dalšími ingrediencemi.
Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou
Recept od Josefa Stružíka, člena juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR, který tento recept připravil ve spolupráci s mlékárnou HOLLANDIA Karlovy Vary. Saláty nemusí být nuda. Máme pro vás salátovou inspiraci jako dělanou pro všechny milovníky našich jogurtů i zdravého stravování. Tentokrát jsme využili krupky. Tak schválně, kdy jste jedli krupky naposledy?
Salát s mořskými plody přelitý francouzskou zálivkou
Ledový salát promíchaný s olivami, rajčaty a dary moře, servírovaný přelitý domácí francouzskou salátovou zálivkou.
Salát s mušlemi a hříbky
Sterilované hříbky promíchané s mušlemi, výhonky mungo, kukuřicí a paprikou, přelité kořeněnou zálivkou s prolisovaným česnekem.
Salát s uzeným lososem a zeleným chřestem
Chřest a uzený losos spolu skvěle ladí, salát takto připravený jistě polechtá vaše chuťové buňky a hostům bude jistě také moc chutnat!
Salát z čínského zelí s tuňákem
Salát z listů čínského zelí, šalotky, rajčat, barevných paprik a kousků uzeného tuňáka, přelitý zálivkou z olivového oleje a dalších ingrediencí.
Salát z matjesových řezů
Brambory promíchané s kousky matjesů, nakládanými fazolkami a cibulí, dochucené kysanou smetanou a kořením.
- 1
- 2
- Následující
reklama