Uvařená rýže smíchaná s tuňákem, nakrájenou zeleninou, kapary, olivami, nasekanou petrželkou a vařenými vejci.
Ingredience:
250 g | tuňáka v oleji |
200 g | dlouhozrnné rýže + voda |
200 g | keříkových rajčat |
2 lžíce | majonézy |
1 lžíce | bílého vinného octa |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | kaparů |
2 ks | natvrdo vařených vajec |
2 ks | hlávky salátu little gem |
2 ks | řapíků celeru |
1 ks | červené cibule |
1 ks | červené chilli papričky |
1/3 ks | svazku petrželové natě + na ozdobu |
hrst černých oliv bez pecek | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, poté ji zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na měsíčky, oloupanou cibuli i očištěnou chilli papričku nakrájíme na drobno, řapíkatý celer oloupeme a nasekáme na tenké plátky, omytá rajčata nakrájíme na menší kousky a omyté saláty natrháme na kousky velikosti sousta
3. Do mísy vsypeme uvařenou rýži, přidáme nakrájenou zeleninu, okapaného tuňáka, olivy, kapary, na jemno nasekanou petrželku, vše zakapeme olivovým olejem a vinným octem, ochutíme majonézou, zlehka promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a dáme vychladit do lednice
4. Vychlazený rýžový salát rozdělíme do misek, přidáme nakrájená vajíčka, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.