REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový salát s tuňákem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže smíchaná s tuňákem, nakrájenou zeleninou, kapary, olivami, nasekanou petrželkou a vařenými vejci.


Ingredience:
250 gtuňáka v oleji
200 gdlouhozrnné rýže + voda
200 gkeříkových rajčat
2 lžícemajonézy
1 lžícebílého vinného octa
1 lžíceolivového oleje
1 lžícekaparů
2 ksnatvrdo vařených vajec
2 kshlávky salátu little gem
2 ksřapíků celeru
1 ksčervené cibule
1 ksčervené chilli papričky
1/3 kssvazku petrželové natě + na ozdobu
hrst černých oliv bez pecek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, poté ji zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na měsíčky, oloupanou cibuli i očištěnou chilli papričku nakrájíme na drobno, řapíkatý celer oloupeme a nasekáme na tenké plátky, omytá rajčata nakrájíme na menší kousky a omyté saláty natrháme na kousky velikosti sousta
3. Do mísy vsypeme uvařenou rýži, přidáme nakrájenou zeleninu, okapaného tuňáka, olivy, kapary, na jemno nasekanou petrželku, vše zakapeme olivovým olejem a vinným octem, ochutíme majonézou, zlehka promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a dáme vychladit do lednice
4. Vychlazený rýžový salát rozdělíme do misek, přidáme nakrájená vajíčka, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy