REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový salát s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže s nakrájenou sterilovanou cibulkou, kapií s ochuceným nakrájeným tuňákem.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
200 gtuňáka v olivovém oleji
200 grýže (asi 2 l vody)
100 gsterilovaných cibulek
1 kssterilovaná kapie
1 lžícekaparů
1 lžičkakremžské hořčice
pažitka
sůl

Postup:

1. Rýži před vařením proplachujeme teplou vodou (tak dlouho, dokud neodtéká téměř průzračná voda – zbavíme ji tak nečistot a škrobu a nebude pak po uvaření lepkavá), dáme do vroucí osolené vody a na mírném plameni vaříme pod pokličkou doměkka (asi 15 minut)
2. Uvařenou rýži zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
3. Olej z tuňáka promícháme v míse s kremžskou hořčicí, špetkou soli, nakrájenými kapary a nadrobno nakrájenou pažitkou
4. Do mísy přidáme uvařenou rýži, na menší kousky nakrájené sterilované cibulky a na nudličky nakrájenou kapii
5. Přidáme na menší kousky nakrájené maso z tuňáka, zlehka promícháme a ihned podáváme.

Doporučení:

– Rýži vaříme ve větším kastrolu, aby mohla nabobtnat a rozložit se v co nejtenčí vrstvě (jinak by se spodní vrstva uvařila rychleji a byla by měkká, lepkavá).

Poznámka:

– Během vaření rýži nemícháme, protože mícháním se na dně usazuje škrob a rýže by se mohla připálit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy