Orestované mořké plody se zeleninou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
600 g | mořských plodů |
100 g | řapíkatého celeru |
2 ks | středně velké karotky |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | citronu |
3 lžíce | vinného octa |
2 lžíce | rostlinného oleje na smažení |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | worcesteru |
několik kapek tabasca | |
špetka mletého pepře | |
sůl |
Postup:
1. Mořské plody důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno
2. Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme mořské plody, nasekaný česnek, společně vše orestujeme po dobu 3 minut a pak necháme vychladnout
3. Očištěné karotky i oloupaný řapíkatý celer nakrájíme na plátky, dáme do mísy, přidáme orestované mořské plody, ochutíme špetkou soli, mletým pepřem , vinným octem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, worcesterem, několika kapkami tabasca, vše dobře promícháme a necháme v chladničce vychladit
4. Omytou čekanku necháme okapat, rozebereme na jednotlivé listy, pak je rozložíme na talíře, rozdělíme na ně vychlazený salát a porce ozdobíme plátky citronu.
Podáváme s lehce opečeným bílým toustovým chlebem nebo bagetou.