REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Afrodita

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované mořké plody se zeleninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 g mořských plodů
100 gřapíkatého celeru
2 ksstředně velké karotky
1 ksstroužku česneku
1 kscitronu
3 lžícevinného octa
2 lžícerostlinného oleje na smažení
1 lžícedijonské hořčice
1 lžíceolivového oleje
1 lžíceworcesteru
několik kapek tabasca
špetka mletého pepře
sůl

Postup:

1. Mořské plody důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno
2. Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme mořské plody, nasekaný česnek, společně vše orestujeme po dobu 3 minut a pak necháme vychladnout
3. Očištěné karotky i oloupaný řapíkatý celer nakrájíme na plátky, dáme do mísy, přidáme orestované mořské plody, ochutíme špetkou soli, mletým pepřem , vinným octem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, worcesterem, několika kapkami tabasca, vše dobře promícháme a necháme v chladničce vychladit
4. Omytou čekanku necháme okapat, rozebereme na jednotlivé listy, pak je rozložíme na talíře, rozdělíme na ně vychlazený salát a porce ozdobíme plátky citronu.

Doporučení:

Podáváme s lehce opečeným bílým toustovým chlebem nebo bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy