REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevetový salát s květákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konzervované nebo vařené krevety, promíchané s vařeným květákem, chilli papričkou a jarní cibulkou, salát ochucený majonézou a kořením garam-masala, servírovaný posypaný nasekanou petrželkou.


Ingredience:
100 gvařených nebo konzervovaných krevet
2 ksjarní cibulky
1 ksmenšího květáku
1 kschilli papričky
200 mlmajonézy
1/2 lžičkykoření garam-masala
petrželka
sůl

Postup:

1. Květák si očistíme, rozebereme na menší růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, poté scedíme a necháme okapat
2. Pak si nakrájíme očištěnou jarní cibulku a chilli papričku bez semínek na tenké plátky
3. Do větší mísy si vložíme nakrájenou jarní cibulku, chilli papričku, koření garam-masala a majonézu, vše důkladně promícháme
4. Nakonec lehce vmícháme okapaný květák a krevety
5. Hotový salát necháme vychladit, poté servírujeme posypaný nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy