REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených brambor, celeru, rozinek, oleje a jablek, doplněný vařenými krevetami, přelitý koprovou zálivkou.


Ingredience:
500 gvařených brambor + sůl
150 gvařených krevet
150 gsměsí listových salátů (polníčku, rokety)
50 grozinek
3 ksstonků řapíkatého celeru
2 ksjablek
1 lžíceoleje
trochu citronové šťávy
Na koprovou zálivku:
1 lžičkacitronové šťávy
1 lžícenasekaného kopru
100 gzakysané smetany
100 gmajonézy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na dílky, zlehka osolíme a vložíme do mísy
2. Přidáme na plátky nakrájené stonky celeru, rozinky, tenké plátky omytých jablek pokapaných citronovou šťávou a vše opatrně promícháme s olejem
3. V menší misce rozmícháme majonézu se zakysanou smetanou, vmícháme na drobno nasekaný kopr, citronovou šťávu a podle chuti osolíme i opepříme
4. Listové saláty propláchneme vodou, necháme dobře okapat, rozdělíme na talíře, poklademe bramborovým salátem, doplníme vařenými vychladlými krevetami a vše přelijeme připravenou zálivkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy