REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených brambor, opečeného lososa, špenátu, kopru a citronové šťávy, ochucený zakysanou smetanou.


Ingredience:
500 gmalých nových brambor + voda
200 glososa
100 gčerstvého špenátu
3 lžíceoleje
2 lžícecitronové šťávy
5 kssnítků kopru
1 kskelímku zakysané smetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory očistíme kartáčkem, ve slupce je uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách lososa
3. Listy špenátu i kopr opláchneme, necháme okapat a část kopru nasekáme na jemno
4. Zakysanou smetanu promícháme s trochu soli a mletého pepře
5. Ještě teplé brambory rozkrojíme na poloviny, dáme do mísy, přidáme na kousky rozdrobeného lososa, nasekaný kopr, špenát, citronovou šťávu a vše promícháme
6. Nakonec ochutíme zakysanou smetanou a ozdobíme zbylými snítkami kopru.

Doporučení:

Místo lososa můžeme použít i jinou rybu – pangase, tresku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy