Zimní salát z konzervovaného růžového lososa, celeru, pórku, zakysané smetany, červeného kaviáru a bylinek.
Ingredience:
200 g | konzervovaného růžového lososa ve vlastní šťávě |
200 g | celeru |
150 g | zakysané smetany |
100 g | pórku |
1 ks | citrónu |
sůl | |
červený kaviár | |
bylinky na ozdobu (dobromysl, máta ...) |
Postup:
1. Oloupaný celer omyjeme, osušíme, nastrouháme a v míse zalijeme šťávou vymačkanou z 1/
2 ks citrónu
2. Z konzervovaného lososa slijeme šťávu, maso například vidličkou roztrháme na menší kousky a přidáme ho k celeru
3. Opláchnutý, na kolečka nakrájený, pórek přidáme do mísy k ostatním ingrediencím
4. Salát zalijeme zakysanou smetanou, podle chuti osolíme, promícháme a na závěr zdobíme bylinkami, červeným kaviárem a kolečky zbylé poloviny citrónu.
Salát podáváme samostatně jako lehký oběd nebo s čerstvým pečivem.