REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grónský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zimní salát z konzervovaného růžového lososa, celeru, pórku, zakysané smetany, červeného kaviáru a bylinek.


Ingredience:
200 gkonzervovaného růžového lososa ve vlastní šťávě
200 gceleru
150 gzakysané smetany
100 gpórku
1 kscitrónu
sůl
červený kaviár
bylinky na ozdobu (dobromysl, máta ...)

Postup:

1. Oloupaný celer omyjeme, osušíme, nastrouháme a v míse zalijeme šťávou vymačkanou z 1/
2 ks citrónu
2. Z konzervovaného lososa slijeme šťávu, maso například vidličkou roztrháme na menší kousky a přidáme ho k celeru
3. Opláchnutý, na kolečka nakrájený, pórek přidáme do mísy k ostatním ingrediencím
4. Salát zalijeme zakysanou smetanou, podle chuti osolíme, promícháme a na závěr zdobíme bylinkami, červeným kaviárem a kolečky zbylé poloviny citrónu.

Doporučení:

Salát podáváme samostatně jako lehký oběd nebo s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy