REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dánský matjesový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta přípravy ve Skandinávii tak oblíbených matjesů (matjesy – slanečky naložené v oleji) nebo slanečků.


Ingredience:
150 gmatjesů
200 gvařených brambor
200 gčervené řepy
2 ksjablka kyselejší chuti
kysaná smetana
pepř
ocet
cukr
sůl

Postup:
  1. Brambory, červenou řepu uvaříme do měkka, necháme vychladnout
  2. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme i se slupkou na kostičky, matjesy nakrájíme na proužky
  3. Uvařené vychladlé brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, promícháme v míse s jablky a matjesy, podle chuti ochutíme, pepřem, solí, cukrem, octem a necháme alespoň 1 hodinu v lednici rozležet a vychladit
  4. Salát na talíři přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy