REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s tuňákem a fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z brambor, rajčat, fazolek, špenátu, cibule a tuňáku, zakapaný bazalkovým pestem rozmíchaným v olivovém oleji.


Ingredience:
650 gmenších brambor
200 gčerstvých fazolových lusků
200 gšpenátových listů
180 gtuňáka z konzervy
3 lžíceolivového oleje
2 lžícebazalkového pesta
8 ksmenších rajčat
2 ksčervené cibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme doměkka, scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky
2. Fazolovým luskům odřízneme konce, rozkrájíme na půlky, povaříme ve vroucí vodě asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat
3. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, oloupané cibule na kolečka a špenátové listy spaříme ve vroucí vodě
4. Do mísy dáme brambory, fazolky, špenátové listy, rajčata, cibuli, osolíme, opepříme a vše promícháme
5. Nakonec salát zakapeme bazalkovým pestem rozmíchaným v olivovým oleji a poklademe kousky tuňáka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy