Ledový salát promíchaný s olivami, rajčaty a dary moře, servírovaný přelitý domácí francouzskou salátovou zálivkou.
Ingredience:
200 g | ledového salátu |
200 g | černých oliv, vypeckovaných |
200 g | mořských plodů |
200 g | rajčat |
voda | |
sůl | |
Na zálivku: | |
6 lžic | olivového oleje |
2 lžíce | vinného octa |
1 lžička | dijonské hořčice |
sekané bylinky (estragon, petrželka, pažitka, bazalka) |
Postup:
1. Salát pokrájíme nebo natrháme na kousky, rajčata překrájíme na čtvrtky, olivy na polovinu
2. Přidáme povařené, důkladně okapané, mírně prochladlé mořské plody
3. Vše promícháme a zalijeme francouzskou zálivkou, necháme vychladit.
Autor: Dalibor Marounek
Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou
Salát s mušlemi a hříbky