REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

na grilovaná masa

Balzamiková marináda

Jedna z variant rychlé marinády na vepřové maso.

Barbecue neboli BBQ omáčka

Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale té domácí se nic nevyrovná – je levná, chutná, snadná na přípravu a přesně víte, co jste do ní dali ;-)

Bazalková grilovací marináda

Rozpuštěné máslo ochucené bazalkou, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Bazalková směs na grilování

Potírání na maso, ale i na zeleninu připravovanou na grilu.

BBQ marináda

Tmavá marináda vhodná na žebírka, či jiné pečené nebo grilované maso, skvělá je i na zeleninu.

Bylinková marináda II.

Marináda z olivového oleje, bylinek a koření vhodná především na hovězí nebo vepřové steaky.

Bylinková marináda na steaky a klobásy

Marináda z hrubozrnné hořčice, medu, nasekaného čerstvého tymiánu, citronové šťávy a soli.

Česneková marináda

Tato česneková marináda se skvěle hodí na marinování především hovězího masa.

Grilovací marináda

Pikantní sladká marináda určená ke grilování masa, zeleniny i hub.

Havajská kořenící marináda

Utřený česnek smíchaný s citronovou šťávou, olejem, cukrem, kari kořením a mletým zázvorem.

Chilli grilovací marináda

Rajčatová šťáva ochucená worcesterskou omáčkou, utřeným česnekem, rozdrcenými chilli papričkami …

Inčuču

Marináda na nakládání masa.

Indická marináda na kuřecí maso

Marináda z jogurtu, worcesterské omáčky, mletého zázvoru, rozpuštěného másla a česneku.

Kořeněná marináda na kuřecí maso

Opravdu chutná marináda například na kuřecí steaky.

Limetkovo-sezamová marináda

Hodí se na marinování kuřecího masa.

Marináda Café de Paris

Marináda vhodná především na grilované hovězí maso.

Marináda Grand Marnier

Tato marináda je nejlepší na kuřecí maso, které do ní naložíme na několik hodin a pak grilujeme, za občasného potírání zbylou marinádou.

Marináda na gyros

Tato marináda je skvělá na maso, které postupně, při grilování, ořezáváme. Nejlépe dochutí asi maso vepřové, ale i kuřecí či skopové lze touto marinádou potírat.

Marináda na hovězí a vepřové maso

Marináda na nakládání steaků z vepřového nebo hovězího masa.

Marináda na jehněčí maso

Rostlinný olej smíchaný s dijónskou hořčicí, kousky rozmarýnu, tymiánu a špetkou kurkumy .

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy