Marináda je neodmyslitelnou ingrediencí, díky níž získají grilované pokrmy lahodnou chuť a křehkost. Vyzkoušejte marinádu z vína!
Ingredience:
1 l | bílého vína |
1 sklenice | oleje |
1 sklenice | octa |
3 ks | stonky řapíkatého celeru |
3 ks | mrkve |
3 ks | cibule |
2 ks | snítky petrželky |
1-2 ks | hřebíčky |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | bobkový list |
několik zrnek pepře | |
několik kuliček jalovce |
Postup:
- Marinádu připravíte smícháním jedné lahve vína (nebo méně, maso však musí být vždy zcela ponořené) se skleničkou octa a skleničkou oleje.
- Přidejte na kostičky nebo plátky nakrájené tři cibule, tři stonky řapíkatého celeru a tři mrkve, dále stroužek česneku, bobkový list, několik zrnek pepře, dvě snítky petrželky, kuličky jalovce a hřebíček.
- Do marinády naložte maso a dejte do lednice, nejlépe již den předem, minimálně však alespoň na tři hodiny a občas promíchejte. Rozpalte gril, maso vyjměte z marinády, osušte ho a grilujte.
Obvykle se pro přípravu používá bílé víno, k červenému masu se ale stejně dobře hodí i víno červené.
Poznámka:Recept k článku: Nažhavte svůj gril!