Marinády, mořidla a jiné nálevy
marinády, potírání a grilovací láky, omáčky 80

mořidla a jiné nálevy 15

reklama
reklama
Polévka z kopřiv - Cibulový základ zahuštěný moukou, zalitý hovězím vývarem, polévkový základ povařený spolu s nasekanými mladými kopřivami, šťovíkem a klobáskami, nakonec dochucený kysanou smetanou.
Dušené hovězí s volským okem, špenát s kopřivami, bramborový knedlík - Dušené plátky hovězího zadního servírované obložené volským okem spolu se špenátem z mraženého špenátu dochuceného mladými kopřivovými listy a domácími bramborovými knedlíky.
Sekaná v bramboráku - Na tento recept můžeme využít zbytek sekané, která nám zůstala z minulého dne, nebo použít i nově upečenou sekanou, nejhůře tu kupovanou. :)
Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.
Bezlepková velikonoční sekaná s cizrnou - Zabere to trochu více času, ale výsledek bude prostě skvělý! Vyzkoušejte tento recept na moc dobou velikonoční nádivku, kterou si mohou dopřát i lidé s alergií na klasickou mouku.
Velikonoční králík s karlovarským knedlíkem s kopřivami - A kdy jindy než právě před Velikonocemi vyzkoušet pomalu pečeného králíka na víně s karlovarským knedlíkem s kopřivami.
Vaječná tlačenka z formiček - Vaječná tlačenka je vždycky dobrý nápad jak na studený předkrm, tak ji lze podávat jako chutnou svačinku, spolu s čerstvým pečivem.
Více receptů, nejen těch velikonočních, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy