Další z doporučených receptů Drůbežářského závodu Klatovy na marinádu na grilovaná masa, především pak na kuřecí maso.
Ingredience:
250 g | bílého jogurtu |
4 lžíce | slunečnicového či olivového oleje |
2-4 ks | stroužky česneku |
šťáva a kůra z jednoho citronu | |
čerstvá bazalka a oregano | |
sůl |
Postup:
- Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.
- Nakrájejte si nadrobno čerstvou bazalku, prolistujte česnek a nastrouhejte kůru z citronu.
- Připravte si misku, do které si naložíte připravené maso. Jako první do misky vložte bílý jogurt. Poté přidejte šťávu i nastrouhanou kůru z jedno citronu. Přilijte olej a přidejte prolisovaný česnek a bylinky.
- Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.
Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.
Poznámka:Recept k článku: Letní tipy na grilování
Zdroj: www.dzklatovy.cz