REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněná marináda na kuřecí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu chutná marináda například na kuřecí steaky.


Ingredience:
3 lžíceoleje do marinády
1 lžícerajčatového protlaku
3 lžícesladké smetany (na šlehání)
1 lžícepetrželky (nadrobno nasekané)
1 lžícecibule (nadrobno pokrájené)
1 lžíceplnotučné hořčice
1/2 lžičkysladké mleté papriky
1/2 lžičkysójové omáčky
1/2 lžičkykari koření
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Rajčatový protlak, 3 lžíce oleje, hořčici, sladkou smetanu, nasekanou petrželku, nakrájenou cibuli, sladkou papriku, kari koření, sójovou omáčku a sůl dobře promícháme
2. Necháme v chladnu aspoň 30 minut odležet.

Aplikace marinády: Steaky lehce naklepeme, potřeme připravenou marinádou a necháme 2–
4 hodiny v chladničce odležet. Během odležení je obracíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy