Opravdu chutná marináda například na kuřecí steaky.
Ingredience:
3 lžíce | oleje do marinády |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
3 lžíce | sladké smetany (na šlehání) |
1 lžíce | petrželky (nadrobno nasekané) |
1 lžíce | cibule (nadrobno pokrájené) |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1/2 lžičky | sladké mleté papriky |
1/2 lžičky | sójové omáčky |
1/2 lžičky | kari koření |
1/2 lžičky | soli |
Postup:
1. Rajčatový protlak, 3 lžíce oleje, hořčici, sladkou smetanu, nasekanou petrželku, nakrájenou cibuli, sladkou papriku, kari koření, sójovou omáčku a sůl dobře promícháme
2. Necháme v chladnu aspoň 30 minut odležet.
Aplikace marinády: Steaky lehce naklepeme, potřeme připravenou marinádou a necháme 2–
4 hodiny v chladničce odležet. Během odležení je obracíme.