Především na pečené žebra nebo bůček se hodí tato sladkokyselá ostrá marináda, která pečenému vepřovému masu dodá úžasnou chuť.
Ingredience:
4 lžíce | rostlinného oleje |
4 lžíce | sójové omáčky (české) |
4 lžíce | tekutého medu |
2 lžíce | prolisovaného česneku |
2 lžíce | steakového koření |
2 lžíce | grilovacího koření |
1 lžička | chilli koření |
1 lžička | soli |
šťáva z 1/2 ks citrónu |
Postup:
- Ve větší míse spolu smícháme tekuté suroviny, tedy olej spolu s medem, sójovou omáčkou a šťávou z citrónu.
- Do tekutých složek pak zamícháme veškeré koření, také prolisované stroužky česneku.
- Do marinády nakládáme vepřové maso na 12, 24 nebo až 48 hodin.
Tuto marinádu lze použít i při grilování, či na kuřecí maso, ale na pečené vepřové je nejlepší.