REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medovo hořčičná marináda (i zálivka) s mátou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marináda z medu, dijonské hořčice, oleje a čerstvých mátových lístků, která se hodí i jako zálivka k listovým salátům.


Ingredience:
3 lžičkytekutého medu
4 lžičkybílého vinného octa
2 lžičkydijonské hořčice
2 lžičkyčerstvé máty
100 mlolivového či řepkového oleje
pepř
sůl

Postup:

1. Mátu opereme a osušíme
2. Do skleničky vlijeme olej, vinný ocet, med a přidáme hořčici
3. Skleničku zavřeme a řádně protřepeme
4. Dochutíme solí a pepřem
5. Vychladíme asi hodinu v lednici
6. Před marinováním přidáme sekanou mátu.

Doporučení:

Marináda vydrží v lednici i týden (ale mátu je lepší přidávat vždy čerstvou). Můžeme jí potírat maso i zeleninu.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy