Marináda z medu, dijonské hořčice, oleje a čerstvých mátových lístků, která se hodí i jako zálivka k listovým salátům.
Ingredience:
3 lžičky | tekutého medu |
4 lžičky | bílého vinného octa |
2 lžičky | dijonské hořčice |
2 lžičky | čerstvé máty |
100 ml | olivového či řepkového oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mátu opereme a osušíme
2. Do skleničky vlijeme olej, vinný ocet, med a přidáme hořčici
3. Skleničku zavřeme a řádně protřepeme
4. Dochutíme solí a pepřem
5. Vychladíme asi hodinu v lednici
6. Před marinováním přidáme sekanou mátu.
Marináda vydrží v lednici i týden (ale mátu je lepší přidávat vždy čerstvou). Můžeme jí potírat maso i zeleninu.
Poznámka:Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.