REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová marináda na kuřecí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní marináda z medu, sójové omáčky, rajského protlaku, chilli omáčky a nastrouhané citronové kůry, vhodná k potírání kuřecího masa, především se hodí na grilování kuřecích paliček nebo křidélek.


Ingredience:
6 lžicsójové omáčky
3 lžícerajčatového protlaku
2 lžícetekutého medu
1 lžičkachilli omáčky
nasrouhaná kůra z jednoho citronu

Postup:

1. Na malé pánvi smícháme sójovou omáčku, rajský protlak a med
2. Přidáme citrónovou kůru a směs přivedeme k varu, na mírném plameni vaříme asi 5 minut, dokud hmota mírně nezhoustne, pak ji sundáme ze zdroje tepla a necháme mírně vychladnout
3. Na povrchu naporcovaného kuřecího masa (i s kostí) uděláme malé zářezy
4. Naříznuté kousky kuřete hodíme do pánve k mírně vychladlé marinádě a důkladně promícháme
5. Grilujeme na dobře rozpáleném grilu asi 25 minut, občas je potíráme zbylou marinádou.

Doporučení:

Je lepší, pokud nejprve marinované kousky kuřete 20 minut opékáme v troubě vyhřáté na 180 °C a pak je teprve dáme na 5 minut na gril, aby chytly barvu, budete mít jistotu, že budou dobře udělané i u kosti!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy