REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marináda na zeleninu z citronu, bazalky a fenyklu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná zelenina je skvělá, ovšem úplně nejlepší je předem naložená do voňavé bylinkové marinády ochucené citrónem.


Ingredience:
4 lžícecitronové šťávy
3 lžíceoleje
1 lžícerýžového octa
1/2 lžičkyfenyklových semínek
1/4 lžičkycitronové kůry
1 hrstlistů bazalky
čerstvě umletý černý pepř
špetka soli

Postup:

1. Z omytého a osušeného citrónu nastrouháme citronovou kůru, pak ho rozpůlíme a vymačkáme šťávu
2. Hrst omytých, okapaných listů bazalky zbavených silnějších stonků nadrobno nasekáme
3. Fenyklová semínka rozdrtíme v hmoždíři a promícháme s olejem, rýžovým octem, špetkou soli, čerstvě namletým pepřem, citronovou šťávou a kůrou, nasekanou bazalkou
4. Marinádu přelijeme do plastového uzavíracího sáčku s připravenou zeleninou a tu necháme 4 hodiny marinovat.

Doporučení:

Pokud fenyklová semínka na pánvi na sucho opražíte a pak teprve rozdrtíte, získá marináda další vůni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy