Chuťově prostě skvělá marináda z medu, bílého vína, oleje a dalších surovin, připravená podle tohoto receptu, se hodí na různé hovězí či vepřové steaky, kuřecí maso, mořské plody atd.
Ingredience:
60 g | medu |
2 dl | suchého bílého vína |
50 ml | olivového oleje |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | kousek chilli papričky |
podle chuti bylinky (petrželka, tymián, koriandr, rozmarýn...) |
Postup:
- V misce smícháme med s bílým vínem, vidličkou vymícháme na hladkou směs.
- Přidáme olivový olej, drcený česnek a bylinky podle chuti, promícháme.
- Směsí potřeme maso, které chceme grilovat a nejlépe přes noc necháme v lednici marinovat.
- Zbytkem marinády potíráme maso při grilovaní.
Při grilování mladé zvěřiny nahradíme bílé víno červeným vínem.
Poznámka:Text i foto: D. M.