REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oregano-citronová marináda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant vhodné marinády na marinování jehněčího nebo kuřecího masa.


Ingredience:
120 mlcitronové šťávy
80 mlolivového oleje
2 lžícenasekaných oreganových lístků
2 ksstroužků česneku
dva kousky citronové kůry
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Olivový olej smícháme s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou
2. Přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, na drobno nasekané oreganové lístky, dobře omytou citronovou kůru, mletý pepř a sůl
3. Vše dobře promícháme a vytvoříme tak marinádu.

Aplikace marinády:
Maso dáme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladu odležet, nejlépe přes noc, minimálně však 4 hodiny. Během marinování několikrát promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy