mořidla a jiné nálevy
Jednoduchý 3 % solný lák
Voda svařená se solí, vychlazená. Lák o obsahu soli 3 % je vhodný především na zavařování klobás.
Klasické mořidlo k nakládání zvěřiny
Jeden z receptů na mořidlo určené k nakládání zvěřiny před samotnou kuchyňskou úpravou.
Mořidlo na zajíce
Nakládáme zvěřinu, tentokrát zajíce.
Mořidlo s nálevem
Mořidlo s nálevem určené k nakládání zvěřiny, nakládáme obvykle zaječí nebo králíčí zadek, srnčí kýtu nebo hřbet, zvěřinu dančí, jelení a kančí.
Mořidlo ze zeleniny a oleje
Recept na 1 kg budoucího dušeného nebo pečeného hovězího, skopového masa.
Mořidlo ze zeleniny a oleje II.
Recept na 1 kg budoucího dušeného nebo pečeného masa ze srnce, zajíce….
Nálev na naložení jehněčího masa
Jedna z mnoha receptur na nálev používaný na naložení jehněčího (skopového) masa.
Nálev na napíchání králíka
Nálev určený k napíchání králíka před grilováním. Množství nám vystačí na 1-2 králíky.
Nálev na napíchání krůty
Slaný nálev určený k napíchání krůty při přípavě krůtího masa na grilování. Krůtu napichujeme 2-3 dny před grilováním.
Nálev na napíchání selat
Recept z podhůří Orlických hor.
Nálev na zeleninové saláty
Jeden ze základních receptů na nálev na zeleninové saláty.
Natírání zvěřiny máslem
Naložení (zrání) zvěřiny pomocí rozpuštěného másla. Tato úprava je vhodná hlavně pro zvěřinu z mladších kusů.
Obalování zvěřiny v jalovčinkách
Naložení (zrání zvěřiny).Tento způsob je vhodnější pro chladnější zimní období.
Pikantní nálev na utopence
Jeden z mnoha nálevů na utopence.
Solný lák na nakládání masa
Solný lák vhodný na nakládání čerstvého masa. Vhodný je i na konzervování masa a uzenin.
reklama