REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mořidla a jiné nálevy


Jednoduchý 3 % solný lák

Voda svařená se solí, vychlazená. Lák o obsahu soli 3 % je vhodný především na zavařování klobás.

Klasické mořidlo k nakládání zvěřiny

Jeden z receptů na mořidlo určené k nakládání zvěřiny před samotnou kuchyňskou úpravou.

Mořidlo na zajíce

Nakládáme zvěřinu, tentokrát zajíce.

Mořidlo s nálevem

Mořidlo s nálevem určené k nakládání zvěřiny, nakládáme obvykle zaječí nebo králíčí zadek, srnčí kýtu nebo hřbet, zvěřinu dančí, jelení a kančí.

Mořidlo ze zeleniny a oleje

Recept na 1 kg budoucího dušeného nebo pečeného hovězího, skopového masa.

Mořidlo ze zeleniny a oleje II.

Recept na 1 kg budoucího dušeného nebo pečeného masa ze srnce, zajíce….

Nálev na naložení jehněčího masa

Jedna z mnoha receptur na nálev používaný na naložení jehněčího (skopového) masa.

Nálev na napíchání králíka

Nálev určený k napíchání králíka před grilováním. Množství nám vystačí na 1-2 králíky.

Nálev na napíchání krůty

Slaný nálev určený k napíchání krůty při přípavě krůtího masa na grilování. Krůtu napichujeme 2-3 dny před grilováním.

Nálev na napíchání selat

Recept z podhůří Orlických hor.

Nálev na zeleninové saláty

Jeden ze základních receptů na nálev na zeleninové saláty.

Natírání zvěřiny máslem

Naložení (zrání) zvěřiny pomocí rozpuštěného másla. Tato úprava je vhodná hlavně pro zvěřinu z mladších kusů.

Obalování zvěřiny v jalovčinkách

Naložení (zrání zvěřiny).Tento způsob je vhodnější pro chladnější zimní období.

Pikantní nálev na utopence

Jeden z mnoha nálevů na utopence.

Solný lák na nakládání masa

Solný lák vhodný na nakládání čerstvého masa. Vhodný je i na konzervování masa a uzenin.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy