Slaný nálev určený k napíchání krůty při přípavě krůtího masa na grilování. Krůtu napichujeme 2-3 dny před grilováním.
Ingredience:
Na 2 l nálevu: | |
1 lžíce | mletého černého pepře |
1 lžíce | drceného kmínu |
1 lžička | sladké pálivé papriky |
1 lžička | sladké červené papriky |
2 l | vody |
1 ks | větší cibule |
2 ks | stroužky česneku |
15 g soli / na 1 kg masa |
Postup:
1. Do dvou litrů vody hodíme koření, na plátky pokrájenou, oloupanou cibuli a česnek
2. Osolíme podle váhy masa, které budeme napichovat (na 1 kg masa použijeme 15 g soli)
3. Nálev přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut, pak ho necháme vychladnout
4. Vychladlý nálev přecedíme a pomocí injekční stříkačky aplikujeme do svaloviny krůty.
– 15 g soli je cca rovná polévková lžíce.