REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nálev na napíchání krůty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný nálev určený k napíchání krůty při přípavě krůtího masa na grilování. Krůtu napichujeme 2-3 dny před grilováním.


Ingredience:
Na 2 l nálevu:
1 lžícemletého černého pepře
1 lžícedrceného kmínu
1 lžičkasladké pálivé papriky
1 lžičkasladké červené papriky
2 lvody
1 ksvětší cibule
2 ksstroužky česneku
15 g soli / na 1 kg masa

Postup:

1. Do dvou litrů vody hodíme koření, na plátky pokrájenou, oloupanou cibuli a česnek
2. Osolíme podle váhy masa, které budeme napichovat (na 1 kg masa použijeme 15 g soli)
3. Nálev přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut, pak ho necháme vychladnout
4. Vychladlý nálev přecedíme a pomocí injekční stříkačky aplikujeme do svaloviny krůty.

Doporučení:

– 15 g soli je cca rovná polévková lžíce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy