REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nálev na napíchání králíka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev určený k napíchání králíka před grilováním. Množství nám vystačí na 1-2 králíky.


Ingredience:
1,2 lvody
5 cloleje
2 lžícesoli
1 lžičkumletého pepře
1/2 lžičkymleté červené papriky
1/2 lžičkymleté červené
pálivé papriky
1 lžičkudrceného kmínu
6 kskuličky nového koření
4 ksstroužky česneku
3 ksbobkového listru
1 ksvětší cibule
1 ksmalé mrkve
1 ksmalého celeru
1 ksmalé petržele

Postup:

1. Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na plátky
2. Omytou a oškrábanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky
3. Ve vodě zeleninu povaříme cca 10 minut spolu s kořením, pak nálev scedíme a dáme vychladnout
4. Králičí maso napícháme injekční stříkačkou a králíka necháme v chladu, do druhého dne, odležet.

Doporučení:

Zbytek nálevu použijeme na marinování králíka. V průběhu marinování maso jednou otočíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy