Nálev určený k napíchání králíka před grilováním. Množství nám vystačí na 1-2 králíky.
Ingredience:
1,2 l | vody |
5 cl | oleje |
2 lžíce | soli |
1 lžičku | mletého pepře |
1/2 lžičky | mleté červené papriky |
1/2 lžičky | mleté červené |
pálivé papriky | |
1 lžičku | drceného kmínu |
6 ks | kuličky nového koření |
4 ks | stroužky česneku |
3 ks | bobkového listru |
1 ks | větší cibule |
1 ks | malé mrkve |
1 ks | malého celeru |
1 ks | malé petržele |
Postup:
1. Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na plátky
2. Omytou a oškrábanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky
3. Ve vodě zeleninu povaříme cca 10 minut spolu s kořením, pak nálev scedíme a dáme vychladnout
4. Králičí maso napícháme injekční stříkačkou a králíka necháme v chladu, do druhého dne, odležet.
Zbytek nálevu použijeme na marinování králíka. V průběhu marinování maso jednou otočíme.