REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nálev na naložení jehněčího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha receptur na nálev používaný na naložení jehněčího (skopového) masa.


Ingredience:
Na 30 l vody:
4 kgsoli
10-15 kskuliček nového koření
2-3 kspaličky česneku
2-3 ksbobkové listy
2 hrstičerstvých bylinek (meduňka, rozmarýn, bazalka)

Postup:

1. Ve vodě rozpustíme sůl
2. Přidáme koření a snítky bylinek
3. Celé očištěné jehně, zbavené vnitřností, prošpikované a napíchané lákem, ponoříme do nálevu, uložíme ho ve sklepě nebo jiné chladné místnosti a dvakrát až třikrát denně maso obrátíme
4. Po 3-4 dnech jehněčí (skopové) vytáhneme, necháme důkladně okapat a můžeme grilovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy