REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasické mořidlo k nakládání zvěřiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z receptů na mořidlo určené k nakládání zvěřiny před samotnou kuchyňskou úpravou.


Ingredience:
250 mlvody
50 mlocta 4 %
3 lžícekořenové zeleniny nakrájené na plátky (mrkev, celer, petržel)
5 kszrnek černého pepře
1 ksbobkového listu
3 kszrnka nového koření
1 kscibule
špetka tymiánu

Postup:

1. Vodu smícháme s octem
2. Přidáme kořenovou zeleninu a koření
3. Vše přivedeme k varu a pak necháme mořidlo vychladnout
4. Připravené mořidlo aplikujeme dle příslušných receptur, většinou ho nalijeme na maso potažené slaninou, zatížíme a necháme podle druhu masa v chladu 3 až 5 dnů, denně maso obracíme.

Doporučení:

Do mořidla se maso vyluhuje, proto je spotřebujeme na podlévání masa při následujícím pečení nebo dušení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy