Jedna z nejpopulárnějších marinád na grilované kuřecí maso. Jde o recept doporučený Drůbežářským závodem Klatovy.
Ingredience:
4 lžíce | sójové omáčky |
3 lžíce | slunečnicového či olivového oleje |
2 lžíce | medu |
2 lžičky | citronové šťávy |
3-4 ks | stroužky česneku |
čerstvá bazalka a oregano | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.
- Nakrájejte si nadrobno bazalku a prolisujte česnek.
- Připravte si misku a smíchejte v ní sójovou omáčku, olej a med. Přidejte do směsi prolisovaný česnek, pepř, sůl a bylinky. A dochuťte citronovou šťávou.
- Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.
Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa. Pokud chcete potěšit převážně pánskou část návštěvy, můžete do této marinády přidat i 60 ml whisky.
Poznámka:Recept k článku: Letní tipy na grilování
Zdroj: www.dzklatovy.cz