REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinková marináda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marináda z olivového oleje, bylinek a koření vhodná především na hovězí nebo vepřové steaky.


Ingredience:
2 snítkyčerstvého rozmarýnu
2 snítkyčerstvého tymiánu
1 lžičkačerstvě namletého černého pepře
1 lžičkasušeného oregana
30 mlextra panenského olivového oleje

Postup:

1. Čerstvé snítky bylinek nasekáme na jemno, utlučeme v hmoždíři spolu s pepřem a oreganem
2. Směs koření zalijeme v misce extra panenským olejem a do takto připravené marinády vložíme steaky, dobře vše promícháme, aby se marináda dostala všude
3. Maso naložené do bylinkové marinády zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme v lednici 1-2 hodiny marinovat
4. Marinované maso dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy