REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

BBQ marináda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tmavá marináda vhodná na žebírka, či jiné pečené nebo grilované maso, skvělá je i na zeleninu.


Ingredience:
0,5 lkečupu
4 lžíceolivového olej
2 lžícefenyklových semínek
2 lžícesojové omáčky
1 lžícemletého černého pepře
4 lžičkymleté sladké papriky
2-3 lžičkysoli
1 lžičkakmínu
4-5 kshřebíčku
3-4 ksstroužky česneku
1 hrstrozmarýnu
několik snítek tymiánu
nastrouhaná kůra z 1 ks pomeranče
šťáva z 1 ks pomeranče
chilli koření

Postup:

1. Tekuté ingredience spolu promícháme, fenkyl, černý pepř, hřebíček a kmín rozdrtíme v hmoždíři, rozmarýn, tymián, česnek a kůru nasekáme, všechny ingredience spolu promícháme
2. Směs pozvolna přivedeme k varu, pak ji hned odstavíme ze zdroje tepla a za občasného promíchání necháme vychladnout
3. Vychladlou marinádu přecedíme přes sítko a ihned použijeme, nebo ji můžeme několik dní skladovat v lednici.

Doporučení:

Čerstvé bylinky můžeme nahradit sušenými, ty pak rozdrtíme také v hmoždíři.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy