Marináda vhodná především na grilované hovězí maso.
Ingredience:
špatka kari koření | |
špetka mleté sladké papriky | |
100 ml | olivového oleje |
1/2 lžičky | nasekaného estragonu |
1/2 lžičky | mletého černého pepře |
1 lžička | hrubé mořské soli |
1 ks | většího stroužku česneku |
3 ks | zrnka černé kávy |
15 ks | hořčičných semínek |
Postup:
1. Nejlépe v hmoždíři rozdrtíme hořčičná semínka spolu se zrnky kávy
2. Směs utřeme s prolisovaným česnekem, mořskou solí, pepřem, nasekaným estragonem, paprikou a kari kořením
3. Přilijeme olivový olej, vše dobře promícháme
4. Marinádou potíráme připravené maso, které pak necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
Pokud by vám chyběl čerstvý estragon, můžete ho nahradit estragenovým olejem, olivového oleje pak musíte dát méně.