REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ty nejlepší recepty z databáze ReceptyOnLine.cz

Kdo by se v těch tisících receptů vyznal? My ano! A proto jsme pro vás vytvořili novou rubriku a vybrali jsem ty nejlepší recepty z naší databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

10 nejlepších obědových polévek

Hutné polévky, které zasytí samotné, jen s pečivem, patří neodmyslitelně do české kuchyně. Kdo by neznal dršťkovou polévku, gulášovou a další polévky, které umí dodat tělu energii a zaplnit žaludek i na delší dobu. Ovšem i ve světové kuchyni se najde pár skvělých obědových polévek!

10 nejlepších receptů na domácí vánoční likér

Vyzkoušejte osvědčené recepty na skvělé domácí likéry, které, nejen o vánočním čase, zahřejí tělo a potěší vaši duši. Připravte je v čas, aby měli chvíli na uležení, pak si teprve na nich moc a moc pochutnáte.

12 nejlahodnějších letních nealkoholických limonád

V letních horkých měsících je zvláště třeba dodržovat pitný režim. My jsme pro vás vybrali dvanáct nejlepších vyzkoušených nealkoholických receptů na nápoje, které vás určitě v létě skvěle osvěží.

12 nejlepších velikonočních receptů

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

15 nejlepších receptů na bramborový salát

Nejlepší recept na bramborvý salát? Třeba ho najdete právě zde! Přílohové bramborové saláty patří neodmyslitelně do české kuchyně a to jak bramborové saláty s majonézovou nebo jogurtovou spojkou, tak jejich odlehčené varianty dochucené jen olivovým olejem či nějakým lehkým dresinkem. Například Štědrovečerní menu bez bramborového salátu si asi většina Čechů ani neumí představit. A tak tu pro vás máme výběr těch nejoblíbenějších receptů na bramborový salát, co naše online internetová kuchařka ReceptyOnLine.cz vůbec nabízí. Varianty servírované za studena, ale také teplé. A jeden recept jsme přidali na bramborový salát na chlebíčky, mohl by se vám také hodit! :)

15 nejlepších receptů na nepečené vánoční cukroví

V naší databázi na webu ReceptyOnLine.cz nejdete také velký výběr vánočních nepečených receptů. Ty nejlepší vyzkoušené recepty najdete právě v tomto unikátním výběru nepečeného cukroví, který jsme pro Vás vybrali a vypsali i s linky a fotografiemi na konkrétní recepty. Inspirujte se a užijte si Vánoc!

18 nejlepších receptů na pečené kuře

Pečené kuřátko pěkně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Existuje tisíce receptů. My vám v tomto výběru přinášíme 18 vyzkoušených, osvědčených receptů z naší databáze, tedy z webu RecepyOnline.cz. Další recepty na pečené drůbeží maso pak najdete pomocí linku na konci článku!

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokádá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýňích! Otevřte si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

26 nejlepších receptů z houbařské kuchařky

Ty nejlepší houbařské recepty z naší databáze webu ReceptyOnLine.cz pro inspiraci na jednom místě. Vybrali jsme pro vás klasické, ale i méně známé recepty na zpracování hub. Recepty na naložení a zavaření hub, ale také recepty na jejich tepelné zpracování. Prostě houby 26x jinak!

Co s vejci zbylými po Velikonocích? Využijte je v receptech nebo naložte!

Přinášíme vám výběr 12 nejlepších receptů z naší databáze, kde hrají vejce uvařená na tvrdo prim, nebo jsou alespoň v receptech důležitou složkou. Inspirujte se a využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim strávníkům určitě budou chutnat.

Guláš 100x jinak! Výběr těch nejlepších receptů na guláše

Guláš patří k tradičním českým pokrmům, ale milují ho i ve světě. Existuje nepřeberné množství variací, my jsem pro vás vybrali ty nejlepší recepty z naší databáze.

Oblíbené jednohubky, kanapky, chuťovky, výběr těch nejlepších!

My Češi jednohubky milujeme. Bez nich by Silvestr, ale ani jiné oslavy snad ani nemohly proběhnout. Ovšem těch možností a nápadů jak naservírovat různé chuťovky je tolik, že rozhodně neuškodí, když vám jich pár z naší databáze webu ReceptyOnline.cz představíme. Zde tedy máte výběr těch nejlepších a nejoblíbenějších receptů na jednohubky, kanapky a další chuťovky vhodné na slavnostní párty.

Obložené chlebíčky, topinky a tousty – výběr těch nejlepších!

Obložené pečivo patří k tradičním českým pokrmům. Ovšem není to jen doména Čechů! Pečivo pokladené různými surovinami znají i za našimi hranicemi. V Itálii mají například bruschettu či crostini, v Anglii a v Americe jsou zase oblíbené tousty. Zde vám předkládáme některé vyzkoušené recepty z naší databáze, které patří mezi nejoblíbenější čtenářské recepty již řadu let.

Teplé omáčky v české kuchyni. TOP výběr těch nejlepších!

Zde vám přinášíme výběr těch nejlepších receptů na tradiční české teplé omáčky. V našem článku nechybí recept například na rajskou omáčku, koprovou, ale třeba také na skvělou šípkovou omáčku ke kanci. Inspirujte se výběrem těch nejlepších receptů na teplé české omáčky z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

Tipy na valentýnskou snídani, aneb recepty připravané srdcem

Další výběr receptů z databáze ReceptyOnLine.cz, tentokráte na snídaňové menu vhodné k servírovaní svým milým na den Svatého Valentýna. Kromě tipů na valentýnskou snídani na konci výběru najdete i jeden vyzkoušený recept na likér, který povzbuzuje fantazii a hlavně pak zvyšuje sexuální potenci … mohl by se hodit jako aperitiv! :)

Vánoční kapr 11x jinak, aneb jak upravit kapra na Vánoce

Kapr na Vánoce? Ano, více jak 45 % Čechů si dopřává na Štědrý den právě různě upraveného kapra. A tak jsme se u nás v redakci rozhodli, že uděláme výběr těch nejlepších receptů na kapra z naší databáze a také z archivu rybářské kuchařky na našem spřáteleném webu Rybářský rozcestník.cz. A kdo zrovna kapra nemusí, nahraďte maso kapra například štikou, candátem, nebo dokonce sáhněte po nějaké té rybě mořské. Tím rozhodně nic nezkazíte.

Vzpomínka na totalitu, aneb 15 klasických českých receptů, které přežily pád komunismu – 1 díl

Ano, některé recepty se objevují i dnes nejen v našich domácnostech, ale i v restauracích a hospodách, které vaří českou klasiku. Jiné naopak pomalu zapadají do historie dějin a v restauracích je většinou již nenajdete. Zde máme přehled těch “echt” českých jídel, které se běžně prodávaly v českých hospodách a restauracích v minulém století. Přitom některé recepty nejsou původní a my Češi jsme si je jaksi přivlastnili. :)
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy