REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Co s vejci zbylými po Velikonocích? Využijte je v receptech nebo naložte!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Využití zbylých vajec po Velikonocích. Přinášíme vám výběr 12 nejlepších receptů z naší databáze, kde hrají vejce uvařená na tvrdo prim, nebo jsou alespoň v receptech důležitou složkou. Inspirujte se a využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim strávníkům určitě budou chutnat.


1.

Recepty na nakládaná vejce pochází z Ameriky. Tam existuje více jak 100 receptů na tuto pochutinu běžně dostupnou v hospůdkách napříč USA. Ovšem také v Anglii, či Asii jsou vejce uvařená na tvrdo velice oblíbená. U nás jsem se v hospodách ještě s nakládanými vejci nesetkal, ale v některých českých domácnostech už ano. Vyzkoušejte například tento recept ….

Pikantní nakládaná vejce – RECEPT ZDE!

 

2.

Asi nejjednodušší způsob, jak upravit velikonoční vejce, je nasekat je a použít v pomazánkách. Zde máme jednu naši oblíbenou vaječnou pomazánku…

Vaječná pomazánka II. – RECEPT ZDE!

 

3.

Mezi velmi oblíbené recepty z vajec uvařených na tvrdo jistě patří i vaječné tlačenky. Jsou velice chutné a skvěle se hodí jako součást snídaňového menu. Ovšem na svačinu, nebo večeři se také skvěle hodí…

Vaječná tlačenka z formiček – RECEPT ZDE!

 

4.

Dokonce 10 vajíček budeme potřebovat na masovou bábovku plněnou čím jiným, než vařenými vejci. Zde je náš velmi populární recept, který vyzkoušelo již několik tisíc čtenářů …

Masová bábovka plněná vejci – RECEPT ZDE!

 

5.

Tak tento recept stojí rozhodně za vyzkoušení! Také při přípravě karbanátků se mohou vejce hodit a to i ty velikonoční. Ano, vaječné karbanátky podle tohoto receptu jsou skvělé…

Vaječné karbanátky – RECEPT ZDE!

 

6.

Mám chuť na svačinku, co si asi dám? Co tak Ruská vejce?! :) Ano, my starší a pokročilí tento název dobře známe z dob minulých. Ruská vejce se stále v lahůdkách prodávají, ale můžeme si je připravit i doma …

Ruská vejce – RECEPT ZDE!

 

7.

Když už jsem u svačin, zmíním se také o vaječných salátech. Receptů na svačinové vaječné saláty je také velice mnoho. My tu máme jeden osvědčený, který u nás doma pravidelně připravujeme. S čerstvým pečivem je to opravdu výborná svačinka…

Svačinový vajíčkový salát – RECEPT ZDE!

 

8.

Asi je na místě uvést zde i jednu z vaječných polévek, které patří do tradiční ukrajinské kuchyně. Kdo má rád polévky a vejce, ten si na této polévce opravdu pochutná …

Bílý boršč – RECEPT ZDE!

 

9.

A teď tu máme pro vás recept z Asie na vaječné karí. Asi ho neznáte, ale měl jsem možnost tento pokrm ochutnat a moc mě chutnal. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Madráské vaječné karí – RECEPT ZDE!

 

10.

Bramborové knedlíky plněné vejcem? Proč ne! S houbovou omáčkou jsou výborné! A můžete vyzkoušet i jiné teplé smetanové omáčky, jako například omáčku koprovou…

Bramborový knedlík plněný vajíčkem, houbová omáčka – RECEPT ZDE!

 

11.

Dalším, poměrně známým, receptem jsou tzv. Pštrosí vejce. Opět jde o pokrm, kde vejce uvařená na tvrdo patří mezi hlavní suroviny. Je to velká dobrota a rozhodně stojí za to si je uvařit.

Pštrosí vejce – RECEPT ZDE!

12.

Na závěr zde uvedu ještě jeden recept na nakládaná vejce. Jde o pikantní variantu tohoto pokrmu, kdy se vejce uvařená na tvrdo nakládají do nálevu spolu s cibulí, česnekem a feferonkami.

Pikantní naložená vejce – RECEPT ZDE!

 

Další stovky receptů s vejci uvařenými na tvrdo najdete v naší databázi zde: www.receptyonline.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy