REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Co s vejci zbylými po Velikonocích? Využijte je v receptech nebo naložte!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přinášíme vám výběr 12 nejlepších receptů z naší databáze, kde hrají vejce uvařená na tvrdo prim, nebo jsou alespoň v receptech důležitou složkou. Inspirujte se a využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim strávníkům určitě budou chutnat.


1.

Recepty na nakládaná vejce pochází z Ameriky. Tam existuje více jak 100 receptů na tuto pochutinu běžně dostupnou v hospůdkách napříč USA. Ovšem také v Anglii, či Asii jsou vejce uvařená na tvrdo velice oblíbená. U nás jsem se v hospodách ještě s nakládanými vejci nesetkal, ale v některých českých domácnostech už ano. Vyzkoušejte například tento recept ….

Pikantní nakládaná vejce – RECEPT ZDE!

 

2.

Asi nejjednodušší způsob, jak upravit velikonoční vejce, je nasekat je a použít v pomazánkách. Zde máme jednu naši oblíbenou vaječnou pomazánku…

Vaječná pomazánka II. – RECEPT ZDE!

 

3.

Mezi velmi oblíbené recepty z vajec uvařených na tvrdo jistě patří i vaječné tlačenky. Jsou velice chutné a skvěle se hodí jako součást snídaňového menu. Ovšem na svačinu, nebo večeři se také skvěle hodí…

Vaječná tlačenka z formiček – RECEPT ZDE!

 

4.

Dokonce 10 vajíček budeme potřebovat na masovou bábovku plněnou čím jiným, než vařenými vejci. Zde je náš velmi populární recept, který vyzkoušelo již několik tisíc čtenářů …

Masová bábovka plněná vejci – RECEPT ZDE!

 

5.

Tak tento recept stojí rozhodně za vyzkoušení! Také při přípravě karbanátků se mohou vejce hodit a to i ty velikonoční. Ano, vaječné karbanátky podle tohoto receptu jsou skvělé…

Vaječné karbanátky – RECEPT ZDE!

 

6.

Mám chuť na svačinku, co si asi dám? Co tak Ruská vejce?! :) Ano, my starší a pokročilí tento název dobře známe z dob minulých. Ruská vejce se stále v lahůdkách prodávají, ale můžeme si je připravit i doma …

Ruská vejce – RECEPT ZDE!

 

7.

Když už jsem u svačin, zmíním se také o vaječných salátech. Receptů na svačinové vaječné saláty je také velice mnoho. My tu máme jeden osvědčený, který u nás doma pravidelně připravujeme. S čerstvým pečivem je to opravdu výborná svačinka…

Svačinový vajíčkový salát – RECEPT ZDE!

 

8.

Asi je na místě uvést zde i jednu z vaječných polévek, které patří do tradiční ukrajinské kuchyně. Kdo má rád polévky a vejce, ten si na této polévce opravdu pochutná …

Bílý boršč – RECEPT ZDE!

 

9.

A teď tu máme pro vás recept z Asie na vaječné karí. Asi ho neznáte, ale měl jsem možnost tento pokrm ochutnat a moc mě chutnal. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Madráské vaječné karí – RECEPT ZDE!

 

10.

Bramborové knedlíky plněné vejcem? Proč ne! S houbovou omáčkou jsou výborné! A můžete vyzkoušet i jiné teplé smetanové omáčky, jako například omáčku koprovou…

Bramborový knedlík plněný vajíčkem, houbová omáčka – RECEPT ZDE!

 

11.

Dalším, poměrně známým, receptem jsou tzv. Pštrosí vejce. Opět jde o pokrm, kde vejce uvařená na tvrdo patří mezi hlavní suroviny. Je to velká dobrota a rozhodně stojí za to si je uvařit.

Pštrosí vejce – RECEPT ZDE!

12.

Na závěr zde uvedu ještě jeden recept na nakládaná vejce. Jde o pikantní variantu tohoto pokrmu, kdy se vejce uvařená na tvrdo nakládají do nálevu spolu s cibulí, česnekem a feferonkami.

Pikantní naložená vejce – RECEPT ZDE!

 

Další stovky receptů s vejci uvařenými na tvrdo najdete v naší databázi zde: www.receptyonline.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Salente Cuco, hlavní chod a příloha vařené najednou

Multifunkční elektrický hrnec Salente Cuco ztělesňuje moderní vaření pro 21. století. V hrnci uvaříte své oblíbené pokrmy zdravě, snadno a rychle. Elektrické hrnce nabízí jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Díky svým automatickým funkcím navíc v kuchyni dokážou ušetřit čas i práci. Multifunkční hrnec Salente Cuco využijete jako tlakový, pomalý, napařovací, ale i jako rýžovar, jogurtovač, sterilizátor, skvěle v něm připravíte vajíčka na různý způsob, umožňuje smažení nebo restování. Jste-li příznivci zdravého vaření, jistě se Vám bude zamlouvat program vaření v páře. Páru využijete i pro sterilizaci např. kojeneckých lahví či lahví na zavařování.

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Víme, jak posílit imunitu v době koronaviru: Připravte si vitamínové menu

V době koronavirové infekce, která se šíří světem, je důležité podpořit fungování imunitního systému. Jak na to? Zkuste si připravit zdravé menu z dostupných surovin ve vaší lednici. Všechny recepty jsou jednoduché, rychlé a pomoci vám mohou i vaše děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy