Využití zbylých vajec po Velikonocích. Přinášíme vám výběr 12 nejlepších receptů z naší databáze, kde hrají vejce uvařená na tvrdo prim, nebo jsou alespoň v receptech důležitou složkou. Inspirujte se a využijte velikonoční vajíčka v pokrmech, které vám i vašim strávníkům určitě budou chutnat.
1.
Recepty na nakládaná vejce pochází z Ameriky. Tam existuje více jak 100 receptů na tuto pochutinu běžně dostupnou v hospůdkách napříč USA. Ovšem také v Anglii, či Asii jsou vejce uvařená na tvrdo velice oblíbená. U nás jsem se v hospodách ještě s nakládanými vejci nesetkal, ale v některých českých domácnostech už ano. Vyzkoušejte například tento recept ….
Pikantní nakládaná vejce – RECEPT ZDE!
2.
Asi nejjednodušší způsob, jak upravit velikonoční vejce, je nasekat je a použít v pomazánkách. Zde máme jednu naši oblíbenou vaječnou pomazánku…
Vaječná pomazánka II. – RECEPT ZDE!
3.
Mezi velmi oblíbené recepty z vajec uvařených na tvrdo jistě patří i vaječné tlačenky. Jsou velice chutné a skvěle se hodí jako součást snídaňového menu. Ovšem na svačinu, nebo večeři se také skvěle hodí…
Vaječná tlačenka z formiček – RECEPT ZDE!
4.
Dokonce 10 vajíček budeme potřebovat na masovou bábovku plněnou čím jiným, než vařenými vejci. Zde je náš velmi populární recept, který vyzkoušelo již několik tisíc čtenářů …
Masová bábovka plněná vejci – RECEPT ZDE!
5.
Tak tento recept stojí rozhodně za vyzkoušení! Také při přípravě karbanátků se mohou vejce hodit a to i ty velikonoční. Ano, vaječné karbanátky podle tohoto receptu jsou skvělé…
Vaječné karbanátky – RECEPT ZDE!
6.
Mám chuť na svačinku, co si asi dám? Co tak Ruská vejce?! :) Ano, my starší a pokročilí tento název dobře známe z dob minulých. Ruská vejce se stále v lahůdkách prodávají, ale můžeme si je připravit i doma …
7.
Když už jsem u svačin, zmíním se také o vaječných salátech. Receptů na svačinové vaječné saláty je také velice mnoho. My tu máme jeden osvědčený, který u nás doma pravidelně připravujeme. S čerstvým pečivem je to opravdu výborná svačinka…
Svačinový vajíčkový salát – RECEPT ZDE!
8.
Asi je na místě uvést zde i jednu z vaječných polévek, které patří do tradiční ukrajinské kuchyně. Kdo má rád polévky a vejce, ten si na této polévce opravdu pochutná …
9.
A teď tu máme pro vás recept z Asie na vaječné karí. Asi ho neznáte, ale měl jsem možnost tento pokrm ochutnat a moc mě chutnal. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Madráské vaječné karí – RECEPT ZDE!
10.
Bramborové knedlíky plněné vejcem? Proč ne! S houbovou omáčkou jsou výborné! A můžete vyzkoušet i jiné teplé smetanové omáčky, jako například omáčku koprovou…
Bramborový knedlík plněný vajíčkem, houbová omáčka – RECEPT ZDE!
11.
Dalším, poměrně známým, receptem jsou tzv. Pštrosí vejce. Opět jde o pokrm, kde vejce uvařená na tvrdo patří mezi hlavní suroviny. Je to velká dobrota a rozhodně stojí za to si je uvařit.
12.
Na závěr zde uvedu ještě jeden recept na nakládaná vejce. Jde o pikantní variantu tohoto pokrmu, kdy se vejce uvařená na tvrdo nakládají do nálevu spolu s cibulí, česnekem a feferonkami.
Pikantní naložená vejce – RECEPT ZDE!
Další stovky receptů s vejci uvařenými na tvrdo najdete v naší databázi zde: www.receptyonline.cz
9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění
Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou