Blíží se Velikonoce a tady je starý recept na využití vykoledovaných vajec.
Ingredience:
5 ks | vajec uvařených na tvrdo |
1 ks | syrového vejce na obalení |
40 g | hladké mouky |
40 g | másla |
4 lžíce | mléka |
2 lžíce | pažitky |
hladká mouka | |
strouhanka | |
mléko | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme mléko a vše povaříme na hustou kaši
2. Přidáme pažitku, nastrouhaná vejce, směs osolíme a opepříme, propracujeme a necháme vychladnout 3. Z hmoty utvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, mléko, vejce, strouhanka) a usmažíme na oleji dozlatova
4. Takto připravené karbanátky podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek