REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pštrosí vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě na cibuli upečená vejce uvařená na tvrdo, obalená v mletém mase a ve strouhance. Jinak se jim také říká Skotská vejce.


Ingredience:
1 kgmletého masa (nejlépe směs vepřového s hovězím)
8 ksvajec uvařených na tvrdo
1 kssyrového vejce
1 kscibule
1 ksjarní cibulka
4 lžícevody
1 lžícehořčice
50 mlsmetany 12 %
chilli koření
majoránka
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso dochutíme kořením, osolíme, promícháme s jarní cibulkou nasekanou nadrobno, syrovým vejcem, smetanou, hořčicí a strouhankou, té použijeme dle potřeby
2. Z vláčné masové hmoty vytvoříme osm placek, do každé zabalíme jedno vejce uvařené na tvrdo
3. Vejce obalené v mase ještě obalíme ve strouhance a položíme do pekáčku vyloženém kolečky cibule mírně podlitém vodou
4. Pečeme odkryté v troubě vyhřáté na 180 °C tak 45 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy