Mleté maso plněné nádivkou ze šunky a vajíček, vše pečené v alobalu.
Ingredience:
4 kg | vajec |
1 ks | mletého hovězího |
a telecího (vepřového) masa | |
1 ks | cibule |
2 lžíce | nasekané petrželky |
mletý pepř | |
česnek | |
olej | |
sůl | |
Nádivka: | |
50g | šunky |
50g | tvrdého strouhaného sýra |
2ks | vajec vařených natvrdo |
mletý pepř | |
sůl | |
alobal |
Postup:
1. Mleté maso promícháme s rozklepnými vejci, rozetřeným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, mletým pepřem, solí v hladkou hmotu
2. Nádivku si připravíme tak, že vejce a šunku nakrájíme na kostičky, promícháme se strouhaným sýrem, solí a mletým pepřem
3. Na alobalu potřeném olejem uděláme z masové směsi plát, střed naplníme podélně nádivkou, masovou směs stočíme do válečku a ovineme ho alobalem
4. Ruládu dáme do vymaštěného pekáčku a pečeme v mírně vyhřáté troubě nejméně 1 hodinu
5. Při pečení ruládu v alobalu občas podlijeme několika lžícemi vody.
– Příloha: Bramborová kaše a zeleninový salát.